Dárek

23. 12. 2009 13:51
Rubrika: Sestra v akci

Dnes jsem dostala ten nejhezčí vánoční dárek!=)

Přijímala jsem pacienta, u kterého jsem prováděla pro něj nepříjemný výkon.

Nakonec jsme to ale spolu zvládli a už tehdá mi děkoval a dnes zase, když jsem ho měla opět na starosti.

Najednou stojí mezi dveřmi a chce sestřičku. Jde k němu kolegyně, ale chce mluvit se mnou.

Přijdu k němu a podává mi čokoládu se slovy: "Sestři, díky vám jsem poznal anděla."

Odpoledne mě čeká ještě měření tlaků a teplot, rozdávání léků a injekce a spoustu jiného. Pán značně rozespalý, ale mžourá na mě. "Ne, to se mi nezdáte. Ale víte, když zavřu oči, tak vím přesně, jak anděl vypadá."

Zobrazeno 1219×

Komentáře

ObiSkyWalker

Vanoce jsou super! :-)

Klára Madejová

Anděl a zdravotní sestra si jsou svými povoláními nejblíže :). Když jsem byla v nemocnici, byl vedle mě v pokoji pán, který dělal nepředstavitelné problémy, nesměl chodit, přesto pořád někde pobíhal, pořád něco chtěl, prášky od lékaře odmítal, chtěl svoje staré léky, ačkoliv mu škodili, tajně je polykal, aby to sestra neviděla a ty od sestry spolkl až po dlouhém přemlouvání. Nesměl chodit na záchod, ale přesto si nikdy sestru nezavolal a radši běžel v nemocniční košili - rozvázané, takže s holým zadkem - přes celou chodbu. Nejhorší to bylo v noci, to si hrozně vymýšlel, chtěl tamto a ono a nechtěl nic z toho, co mu nařídili lékaři.<br />
<br />
Celou jednu noc k němu běhala (přes můj pokoj, vlastně to ani nebyl pokoj, spala jsem v podstatě na chodbě) setrička - normální mladá dívka, která kdyby zvolila jiné povolání, mohla teď někde pařit v baru a na každém prstě mít deset chlapů. Přesto si nestěžovala, neslyšela jsem od ní ani křivé slůvky, jen sem tam nějaký ten povzdech. Vzhledem k tomu, jak jsou některé sestry drzé, protivné a nepříjemné jsem ji upřímně obdivovala. Když šla tu noc k tomu děsnému pánovi asi posedmé, pravila jsem &quot;sestři, vy jste fakt anděl...&quot; a ona nic, jen si povdzechla, jakože jí to andělování už hodně zmáhá a chvátala k němu. No, co jí zbývalo... :)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková